Buurtcentrum Bolderburen

Begin 2019 werd door de Stichting ElkWelzijn op het complex Bolderburen een Buurtcentrum geopend. Het buurtcentrum is een voor iedereen toegankelijke voorziening die vooral door vrijwilligers gerund wordt. Naast de inloopochtenden/middagen zijn er diverse activiteiten die ook door vrijwilligers zelf zijn opgezet. De ligging van Buurtcentrum Bolderburen aan de rand van de aandachtswijk Achter de Poort is ideaal. Naast de gewone inloop zijn er buurtmaaltijden, schilderlessen, meditatie, een beweeggroep, wandelclub, etc. Jong en oud zijn welkom. Een prachtige natuurtuin met diverse speeltoestellen en dieren maakt deel uit van Bolderburen en kan door bezoekers ook benut worden.

Moestuin
In 2020 is het initiatief geboren om een moestuin aan te leggen, zowel op Bolderburen als op een dichtbijgelegen volkstuinencomplex. Samen in een tuin werken zorgt voor verbinding. Het idee is om ook met statushouders samen te werken. Mensen leren de taal beter spreken en hun netwerk wordt vergroot. Daarnaast zijn er mogelijkheden om meer kennis te vergaren over gezond eten. De oogst zal gebruikt worden voor bijvoorbeeld een kookactiviteit in Buurtcentrum Bolderburen.

Bijdrage
Stichting Elisabeth Weeshuis maakt het Buurtcentrum vanaf de start mogelijk door dit tegen een lage huur aan ElkWelzijn ter beschikking te stellen. In 2020 is er daarnaast bijgedragen aan de aanleg van een moestuin en aan een activiteitenpot waaruit allerlei materiaal aangeschaft kan worden voor o.a. schilderlessen en knutselen.

 

Laat een reactie achter