Culemborgse schoolorkesten

De vereniging Kunst Educatie Culemborg organiseert sinds 2015 samen met de Koninklijke Harmonie Pieter Aafjes, de Brede School Culemborg, alle 13 basisscholen in Culemborg en de twee scholen voor voortgezet onderwijs het project Culemborgse Schoolorkesten.  Hierdoor kunnen kinderen gratis een instrument leren bespelen en om samen met anderen te musiceren. Muziek maken is goed voor de ontwikkeling van de hersenen en voor het verwerven van sociale vaardigheden.

Voor wie
Kinderen in de leeftijd van 10 – 14 jaar kunnen deelnemen aan dit project. Hen wordt de mogelijkheid geboden om gratis of tegen een hele kleine vergoeding gedurende het schooljaar 16 muzieklessen en 16 orkesttrainingen te volgen met een instrument dat ze te leen krijgen. Ook is er de mogelijkheid om 11 koortrainingen te volgen. De trainingen worden gegeven door vakdocenten. In het schooljaar 2019-20 deden 72 leerlingen mee.

Concerten
Tegen het einde van het schooljaar worden concerten gegeven in de verzorgingshuizen in Culemborg en op het plein voor het Weeshuis. Meerdere concerten worden in de Gelderlandfabriek gegeven voor de hoogste groepen van de basisscholen en er is een slotconcert voor belangstellenden. Door de coronapandemie moesten dit jaar helaas een aantal van de activiteiten, met name ook de concerten, worden afgelast. Deze zullen verschoven worden naar 2021.

Stichting Elisabeth Weeshuis maakt dit project sinds 2017 mogelijk.

Laat een reactie achter