Stichting Voedselgroep

Stichting Voedselgroep Culemborg ondersteunt gezinnen die het financieel zwaar hebben en daarbij ook nog eens tussen wal en schip vallen. Met het geld dat zij wekelijks overhouden om boodschappen van te doen, vallen ze soms net boven de norm van de Voedselbank en worden daar dus niet toegelaten. De Stichting Voedselgroep Culemborg hanteert een iets soepeler toelatingsbeleid en kan dan soms deze mensen wel helpen met het verkrijgen van de wekelijkse boodschappen.

Voor wie
De cliënten van de Voedselgroep komen uit Culemborg. Het gaat wekelijks om ongeveer 21 gezinnen of eenpersoonshuishoudens die een kratje gevuld met levensmiddelen, groenten, fruit en eventueel zuivelproducten ophalen. Ook verleent de Voedselgroep directe hulp in de vorm van een pakket als er een noodsituatie is. De cliënten worden doorverwezen door STMR, Schuldhulpmaatje, ElkWelzijn, Vluchtelingenwerk en andere instanties.

Steun vanuit Culemborg
Een aantal winkels en marktkooplieden schenken producten in natura aan de Voedselgroep. Ook houden sommige supermarkten acties waarmee klanten hun spaarzegels voor boodschappenpakketten kunnen schenken aan de Voedselgroep. Maar om tot een verantwoord en gezond voedselpakket te komen moeten er ook producten worden gekocht. Stichting Elisabeth Weeshuis maakt dit met een financiële bijdrage  mogelijk.

1 reactie

  1. zelma op 29/12/2022 om 9:16 pm

    Waiting patiently for you to come home and fuck me! https://bit.ly/3UKFVxaLaat een reactie achter