Theaterworkshops voor ouderen

Tien theaterworkshops voor groepjes van 4 à 5 personen. Een initiatief van regisseur/docent theater Marijn van den Bogaard, georganiseerd door de Stichting Gelderland Cultuurfabriek, dat eind 2020 – begin 2021 wordt uitgevoerd. De lessen duren per groep vijf kwartier en vinden wekelijks in dezelfde samenstelling plaats onder leiding van een professionele theatermaker.

Voor wie
De lessen zijn toegankelijk voor iedereen vanaf 65 jaar of ouder. Er wordt een veilige, sociale en creatieve ontmoetingsplek voor ouderen geboden. Ontmoeting, leren acteren, scenes maken en uitwisseling van ervaringen omtrent maatschappelijke thematiek staan centraal. Wie interesse heeft om aan te sluiten bij de theaterwerkplaats, kan contact op nemen door een mail te sturen naar marijnbogaard@hotmail.com

Positieve resultaten
Het initiatief bouwt voort op een project dat in 2019 leidde tot de theaterproductie ‘Voor ik het vergeet’. Dit was een educatieve voorstelling over de ouderenzorg voor jongeren, gespeeld door Culemborgse ouderen. In november 2019 werden tien schoolvoorstellingen en zes uitverkochte, reguliere voorstellingen gespeeld, voor in totaal vijfhonderd toeschouwers.

Stichting Elisabeth Weeshuis maakte het project in 2019 mogelijk en steunt ook het eind 2020 gestarte project.

Laat een reactie achter